Borvidékek Hétvégéje

2022. június 11. 11:00

Helyszín: Monor, Strázsa hegy

Június második hétvégéjén újra Borvidékek Hétvégéje

Két év kényszerű szünetet követően idén végre minden akadály elhárult a Borvidékek Hétvégéje megrendezése elől! Június 10-11-én tizedik alkalommal készül a Vigadó Kulturális és Civil Központ városunk legismertebb rendezvényének szervezésére. A két napos programon, pénteken este a monori termékek kerülnek középpontba; június 11-én szombaton kora délutántól a megszokott forgatag: nyitott pincék, vendégborászatok, kisvonatozás, díjnyertes borok, pincék közötti zenekarok, gyerekudvar, baráti beszélgetések, pincehideg fröccsök várják a vendégeket!

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek a jelentkezések, egyre több helyi nyitott pince és vendégborászat jelezte részvételét, így közel 30 helyszínen kóstolhatnak majd jobbnál-jobb borokat! Hazánk legismertebb borvidékei, a szekszárdi, az egri, a villányi és a tokaji borok is a monori pincék közé érkeznek a szombati napon! Az idei évben nem szerveznek nagykoncertet a program zárásaként, azonban a szórakoztató zeneszóról nem kell lemondania a várhatóan népes közönségnek. A pincék között elhelyezett kisebb színpadokról, dobogókról, verandák alól fülbemászó dallamok szórakoztatják majd a vendégeket szombaton kora délutántól napnyugtáig. A változatos zenei kínálatról tucatnyi kisebb zenekar, zenei formáció gondoskodik majd!

Monor Város Önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően fontos döntést hozhattak a szervezők, idén is a három évvel ezelőtti áron, 2200 forintért válthatnk belépőpoharat és hozzá járó - kóstolásra feljogosító - bortallért a rendezvényre! Erre akár elővételben is van lehetőség, a poharak már kaphatóak a monori Vigadó első emeletén található irodákban.

A szervezők ezúton is köszönik a monori lakosok, helyi pincetulajdonosok, civil szervezetek, intézmények, hatóságok segítségét! E sokrétű összefogásnak köszönhető, hogy az évek alatt a pesti agglomeráció, sőt Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát a Borvidékek Hétvégéje, mely egyre több látogatónak kihagyhatatlan nyár eleji program lett!  Szóljanak barátaiknak, ismerőseiknek; fedezzék fel a monori pincék egyedi hangulatát, a közreműködő pincetulajdonosok vendégszeretét és az egyre jobb minőségű monori borokat! A rendezvény részleteiért látogassanak el a www.borvidekekhetvegeje.hu oldalra!