Újra színházi előadás a Vigadóban!

2021. július 14. 20:00

Helyszín: Vigadó Kulturális és Civil Központ

A Prókátorok című egyfelvonásos bírósági komédiát a vendégjátékai nyomán a városunkban jól ismert Pelsőczy László által vezetett Új Nemzeti Kamara Színház színtársulata játssza.

A Tótfalusi Istvánt is megihlető román népmese szinopszisát újra gondoló egyfelvonásos darab szövegkönyvéről, igen elismerő véleményt fogalmazott meg Bereményi Géza, az ismert költő, író és színházi szakember.

A darabot a Monori Színházat tíz évvel ezelőtt életre hívó, Patkós József, nyugalmazott, címzetes iskolaigazgató írta és rendezte - a határon túli magyarságot produkcióival gyakorta látogató híres színház művészeinek szerepvállalásával.

A tavaly őszi fővárosi premiert követően július 14-én, szerdán 20 órai kezdettel, a Monori Vigadóban adják elő második alkalommal a vígjátékot.

A cselekmény lényege szerint egy kisvárosi fogadóban egy átutazó vendég szembesül az emberi kapzsiság és határtalan gátlástalanság ,,eszméjével", amelynek következtében csaknem földönfutóvá válik. A történet azonban váratlan fordulatot vesz - így válik igazzá, hogy a ravaszdi, ám haszonleső ember előbb-utóbb pórul jár...