Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos előadása

2019. április 5. 18:00

Helyszín: Vigadó Kulturális és Civil Központ (Monor, Kossuth Lajos utca 65-67.)

"Ha a lelkedben béke van a testedben sem dúl háború" - testi, lelki, szellemi törvényszerűségek az egészség-betegség vonatkozásában.

A holisztikus szemlélet a tüneten, betegségen túl, rendszerben igyekszik értelmezni az embert; akinek krónikus betegségei a testi, lelki, szellemi egyensúlyának elvesztése következtében alakulnak ki. Mindezek mögött természeti törvényszerűségek állnak, melyek figyelembevétele elengedhetetlen alapja az egyensúly visszaállításának. Eszerint a gyógyulás feltétele, hogy ne legyen visszafordíthatatlan az adott folyamat, a gyógyulás kulcsa pedig a változás. A beteg életét minden téren meghatározó szokásrendszerek, viselkedésminták, szokásformáló gondolatok valamennyi életterületet áthatják, így a gyógyulás érdekében a változtatásokat a vonatkozó törvényszerűségek mentén kell létrehozni.

Egyes nézetek szerint az emberiség által ismert „ép testben ép lélek” szemlélet helyett „ép testet ad ép lélek” a helyes fordítása a jól ismert szövegnek. Hogy mi a különbség a kettő között, és ez mekkora változást eredményezhet, megtudhatja április 5-én a Vigadó Kulturális és Civil Központban tartandó előadáson!