SZAFFI filmvetítés a Magyar Film Napja alkalmából

2018. május 2. 17:00

Helyszín: Vigadó Kulturális és Civil Központ (Monor, Kossuth Lajos utca 65-67.)

A Jókai Mór kisregényéből készült rajzfilm digitálisan felújítva tér vissza a hazai mozikba! Április 30-án első alkalommal ünnepeljük a Magyar Film Napját, melyhez városunk is csatlakozik! A felújított SZAFFI című filmet premier előtt, május 2-án a monori Vigadó Dísztermében vetítjük! Az 1984-ben bemutatott animációs film most 21. századi kép- és hangminőségben lesz ismét látható.

A gyártó, a legendás Pannónia Filmstúdió Jókai Mór A cigánybáró című kisregénye alapján alkotta meg a filmet, amely máig az egyetlen Jókai-rajzfilm. Rendezője a magyar rajzfilmművészet jól ismert alakja, Dargay Attila, akinek a Lúdas Matyi, Vuk, Pom Pom és A nagy ho-ho-horgász történetét is köszönhetjük! A szereplőknek olyan színészek kölcsönözték hangjukat, mint a címszereplőt megszólaltató Pogány Judit, továbbá Kern András, Bárdy György, Csákányi László, Gálvölgyi János, Gobbi Hilda, Hernádi Judit, Maros Gábor és Zenthe Ferenc.

A vetítésre jelképes összegért válthatnak jegyet! Felnőttek 500.-, gyerekek 300.- forintért vásárolhatnak belépőjegyet, akár elővételben is. A filmet május 2. és május 4. között délelőttönként szervezett óvodai és iskolai csoportok részére is vetítjük! Időpont egyeztetésre a 06-29/413-212-es telefonszámon és a vigado@vigadokft.hu e-mail címen van lehetőség!

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a  Magyar Film Napja alkalmából is!