Suli Sakk Kupa

2018. március 23. 14:00

Helyszín: Vigadó Kulturális és Civil Központ (Monor, Kossuth Lajos utca 65-67.)

A Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. minden évben sakkversenyt rendez a monori általános iskolák csapatai között.  2018. március 23-án (péntek) 14 órakor folytatódik a verseny az V. sakk vándorkupáért.

A sakk képességfejlesztő hatásai régóta ismertek, ezek közül kiemelkedik a koncentrálóképességet, a tudatos önfegyelmet és a gyerekek önállóságát fejlesztő hatása. A játékosok megtanulják kezelni a sikert és elviselni a kudarcot. Ezzel is erősödik a játékosok önbecsülése.

Logikus gondolkodásra ösztönöz, igazi stratégiai játék, ahol az egyes lépéseknél viszonylag rövid idő alatt el kell tudni dönteni mi legyen a következő lépés. A sakk fejleszti a megfigyelést, a memóriát, a kritikus gondolkodást, a problémamegoldó képességet és a megosztott figyelem képességét. Az eredményes játékhoz elengedhetetlen a játékos alázata és az analizáló, összpontosító képesség elsajátítása.

Számos ország közoktatásában kitüntetett helyet foglal el a sakk oktatása, mivel sok kiváló tulajdonságot kíván művelőitől. A pedagógusok úgy tekintenek a sakkjátékra, mint személyiségformáló, jellemnevelő, készség-képességfejlesztő módszerre.

A Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. ilyen gondolatok jegyében hirdette meg a „Suli Sakk Kupa” versenyt a monori általános iskolák csapatai között. Ebben az évben 2018.március 23-án (péntek) 14 órakor, már az V. SULI-SAKK KUPÁÉRT folytatódik a verseny, amelyre minden iskolából 10 fős csapatot várunk!  

A verseny helyszíne:
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Díszterme
2200 Monor, Kossuth L. u. 65-67.