Magyar Szórvány Napja

2017. november 18. 17:00

Helyszín: Vigadó Kulturális és Civil Központ (Monor, Kossuth Lajos utca 65-67.)

A 2015-ben született országgyűlési határozat óta ez az első alkalom, hogy Monoron is megrendezésre kerül a "Magyar Szórvány Napja"!

A monori rendezvény azért is különleges, mert egyházi szervezésben kerül megrendezésre. A szervező Monor-Nagytemplomi, illetve a Monor-Kistemplomi Református Egyházközségek közösen szeretnék felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a határon túli magyarság ott tudott megmaradni, és élő közösséget alkotni, ahol a történelmi felekezetek valamelyike - köztük a református felekezet is - megmaradt, megmaradhatott, és megmaradásában sokoldalú központjává, szellemi műhelyévé lett az őshonos kisebbséggé vált magyar közösségnek!

A "Reformáció 500" emlékév kiváló alkalmat ad arra, hogy ezt a tényt egy nagyszabású és összetett műsorban tudjuk bemutatni az érdeklődőknek.

Ezért a szevező egyházközségek, a monori Bethlen Gábor Erdélyi Körrel közösen, nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt Monorra, a Vigadó dísztermébe 2017. november 18-án, szombaton 17 órakor kezdődő alkalomra.