Borvidékek Hétvégéje 2017

2017. június 10. 10:00

Helyszín: Szent Orbán tér és környező pincesorok (Monor, Strázsa hegy)

Az ország 22 borvidékének kínálata, ingyenes kulturális programok, Ladánybene 27 koncert Monoron, az 1000 pince városában, 2017. június 10-én a Borvidékek Hétvégéjén!
 

Letöltehtő formában ide kattintva találják: Fesztiválújság

Részletes programok

Elkészült a részletes programok és a pincék teljes kínálata! A Fesztiválújságban minden szükséges információt megtalálnak Pest megye egyik legnagyobb boros rendezvényéről! Letölhető formában ide kattintva olvashatják: BORVIDÉKEK HÉTVÉGÉJE 2017 Fesztiválújság.

Monor városközpont

10:15-10:45 Pomázi Fúvószenekar vendégváró térzene   I   10:45 Borrendi felvonulás Monor megújult városközpontjában   I   11:00 Hivatalos megnyitó - Monor Város bora díj átadása - Borrendi tagavatás

Letöltehtő formában ide kattintva találják: Fesztiválújság


Monori Pincefalu

11:00-22:30 Kisvonat járat a Vigadó - Szent Orbán tér útvonalon
13:00-20:00 Vendégváró pincék nyitva tartása

A délután során a színpadon és a pincék között fellépnek:
Pomázi fúvószenekar, Monor Strázsák Néptáncegyüttes, BOR-óka zenekar, Ifjú Strázsák Néptáncegyüttes, Lelkes zenekar, Borvirág zenekar, Erdély László és zenekara, Hagyományőrző Kelevézek és a Megasztárból ismert Szabó Leslie is.

16:15 és 17:40 Huckleberry Guys - monori tagokkal felálló blues koncertek a pincék között
16:50 és 18:15 Kiss Kata Zenekar - a most megjelent Magyarból jeles! album dalai élőben
19:00 Zolbert - a smooth jazz magyar úttörője

21:00 Ladánybene 27 - a reagge hazai képviselői
 

Résztvevő borászok:

Bock Pince – Villány I Juhász Testvérek Pincészete – Egerszalók I Bodri Pincészet – Szekszárd I Babiczki Wine – Gyöngyössolymos I Dubicz Borászat – Gyöngyös I Mokos Pincészet – Palkonya I Laposa Borbirtok – Badacsonytomaj I Pannonhalmi Borvidék I Aegidius bormanufaktúra – Eger I Etyeki Kúria - Etyek I Zsirai pincészet - Palkonya, Mád I Megyeri-Hanti - Monor I Fülöp Pince - Nyergesújfalu I A'Capella Szőlőbirtok - Ábrahámhegy I JóArcok-JóBorok I KerBor - Monor I Sinkovicz és Kiss borászat - Tabdi I István Borház - Kiskőrös I Balog Árpád kézműves családi borászata - Hódmezővásárhely I Frankos Borház - Szekszárd I Csúzi családi pince - Monor I Kemenczés Borház - Cegléd I KultPince - Monor I Babits Pincészet - Tolcsva I Borháló – Vecsés I Fazekas borpince - Somlóvásárhely I Lukácsy pincészet - Monor I Illés Pince – Erdőbénye I Bakonyi Péter pincészet – Villány I Trio Pince – Tapolca I Monyók Pincészet - Mád I Bernát Pince - Bonyhádvarasd I Sáfrán Pince - Csákberény I Sziegl Pince - Hajós

Látogatók részvétele a Borvidékek Hétvégéjén


A rendezvény területére a belépés, a programok megtekintése ingyenes!
A rendezvényen a kóstolás feltétele a kóstolópohár megvásárlása. A pohár mellé 5 darab 200 forint értékű bortallért adunk, melyek bármelyik, a rendezvényen bort kínáló pincénél beváltható 200 forint értékben! A pohár és a bortallérok ára 1.900.- forint. A további fogyasztást, a fogyasztás helyén készpénzben tudják rendezni. A kóstolópohár a rendezvény belépőpontjain, az információs faházakban lesz kapható. A rendezvény területére a belépés, és minden egyéb program továbbra is ingyenes!  A részvétellel minden látogató magára nézve kötelezően nyilatkozik, hogy a rendezvényről kép – és / vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható – hallható.

Közlekedés és parkolás

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK MONORON

A Borvidékek Hétvégéje központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő vagy az Acsádi utca-Mendei út útvonalakon; illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-22:30 között közlekedő kisvonattal. Ezeken az útvonalakon gépjárművel behajtani nem lehetséges!

A városból a parkolóba vezető utat az alábbi linkre kattintva térképen is megtalálja: MONORRÓL A PARKOLÓBA.

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, majd a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.

A rendezvényre busszal, vonattal érkezőknek a kisvonatok Vigadó előtti megállója 5-10 perc könnyű séta a megújult városközponton keresztül, vagy közvetlenül a Szent Orbán-térre juthatnak taxival. A kisvonatok folyamatosan közlekednek 11:00 és 22:30 óra között 15-20 percenként. Egy útra szóló jegy 400 forint.

Rólunk mondták - nálunk járt művészek és borászok véleménye a rendezvényről:

"Leesett az állunk, hogy az eső ellenére teltház maradt és így tombolt egész Monor! Köszönjük! Szuper buli volt!" - a PASO zenekar instagram bejegyzése a tavalyi monori koncertjükről.

„Nagyon szuper volt nálatok, a szervezéshez külön gratulálok! Hogy ennyire sokan eljöttek, annak nagyon örültünk. A hely maga, ahol árultam, impozáns volt” - dicsérő szavak a BOCK PINCE képviselőjétől.

"Köszönjük,hogy részt vehettünk a Borvidékek Hétvégéjén. Nagyon profi szervezés volt! Gratulálunk!" - a Vecsési Borháló csapatának köszönete.

"Mi köszönjük a szervezést, szuper volt. A tavalyihoz képest profibb volt, ilyen munkával a legnagyobb boros rendezvények közé is be lehet kerülni. Gratulálok, és még egyszer köszönjük." - Megyeri-Hanti Pince

A tavalyi Borvidékek Hétvégéje rendezvény képeit városunk facebbok oldalán találják: Monor Város Hivatalos Oldala.

 

Köszönjük a MediaVendor Kft. segítségét, melynek köszönhetően Monor legnagyobb rendezvénye, a Borvidékek Hétvégéje a város környéki buszmegállókon is megjelenhet!