Borvidékek Hétvégéje

2016. június 11. 11:00

Helyszín: Szent Orbán tér és környező pincesorok (Monor, Strázsa hegy)

Látogassák meg önök is a Borvidékek Hétvégéjét Monoron június 11-én és fedezzék fel a pincefalu titkait! Jó hangulattal, sokszínű, ingyenes kulturális programokkal és a 22 hazai borvidék legjobb boraival várjuk önöket!

A közel 1000 pincét számláló pincefaluban a hazai borvidékekről érkező vendég borászatok kínálják legjobb boraikat ezen a napon. Olyan országosan ismert nevek érkeznek Monorra, mint például a villányi Bock pince, a Laposa Birtok, a Bodri Pincészet vagy Wunderlich Alajos borászata.

Csatlakozzanak a rendezvény hivatalos oldalához a legnépszerűbb közösségi oldalon, ahol naponta friss információkat tudhatnak meg a szervezőktől: BORVIDÉKEK HÉTVÉGÉJE A FACEBOOKON!


Részletes program

A június 11-én megrendezésre kerülő rendezvény az elmúlt években nem csak városunk, de Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát. A több hónapos előkészítő munkának és a helyi pincetulajdonosoknak köszönhetően 30 nyitott pince várja az ide látogatókat. A részletes programokat és a nyitott pincéket a Fesztiválújság tartalmazza, melyet letölthetnek az alábbi linkre kattintva: Fesztiválújság 2016

Közösségi élmény - kulturális programok:

Helyi és környékbeli népzenekarok mellett ingyenes koncertet ad a Vivat Bacchus és a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvence a PASO zenekar!

 

A helyi borosgazdák pincéinél egész nap kiváló borokat kóstolhatnak, emellett igazi összművészeti fesztivál várja a pincék között sétálókat. A rendezvényen különleges helyszínek várják a látogatókat, ahol megismerhetik a pincefalu ezernyi élményét! Népi mesterségek bemutatói, kézműves foglalkozások, házias ízek, népi játékok, helyi zenekarok és táncosok várják az ide látogatókat, és megismerkedhetnek a pincék különös lakójával Bor Ivóval is!


Részletes programok:

Monor városközpont

10:15-10:45 Pomázi Fúvószenekar vendégváró térzene
10:45 Borrendi felvonulás Monor megújult városközpontjában
11:00 Hivatalos megnyitó, Monor Város bora díj átadása, Borrendi tagavatás, Pincefalu gyerekszemmel pályázat eredményhirdetése

Monori Pincefalu

14:00-20:00 Vendégváró pincék nyitva tartása

A délután során a színpadon és a pincék között fellépnek:
Pomázi fúvószenekar, Monor Strázsák Néptáncegyüttes, Bényei Lányok-Asszonyok Hagyományőrző Néptánccsoport, BOR-óka zenekar, Kökényszem Citerazenekar, Vasadi Hagyományőrző Citerazenekar, Ifjú Strázsák Néptáncegyüttes, Nyerítő zenekar, Borvirág zenekar, Hagyományőrző Kelevézek és a Megasztárból ismert Szabó Leslie is. A fellépések pontos időpontját és helyét keressék a Fesztiválújságban!

17:30 Monori Strázsák Néptáncegyüttes bemutatkozása
18:30 és 19:30 Vivat Bacchus énekegyüttes
21:00 Pannonia Allstars Ska Orchestra élő koncertje

 

Közlekedés és parkolás

A Borvidékek Hétvégéje központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő vagy az Acsádi utca-Mendei út útvonalakon; illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-20:30 között közlekedő kisvonattal. Ezeken az útvonalakon gépjárművel behajtani nem lehetséges!

A városból a parkolóba vezető utat az alábbi linkre kattintva térképen is megtalálja: MONORRÓL A PARKOLÓBA.

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, majd a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.


A rendezvényre busszal, vonattal érkezőknek a kisvonat Vigadó előtti megállója 5-10 perc könnyű séta a megújult városközponton keresztül, vagy közvetlenül a Szent Orbán-térre juthatnak taxival. A kisvonat folyamatosan 11-től 20:30-ig30-40 percenként jár, egy útra szóló jegy 400 forint.

Látogatók részvétele a Borvidékek Hétvégéjén

A rendezvény területére a belépés, a programok megtekintése ingyenes!

A rendezvényen a kóstolás feltétele a kóstolópohár megvásárlása. A pohár mellé 4 darab 200 forint értékű bortallért adunk, melyek bármelyik, a rendezvényen bort kínáló pincénél beváltható 200 forint értékben! A pohár és a bortallérok ára 1.500.- forint.

A további fogyasztást, a fogyasztás helyén készpénzben tudják rendezni. A kóstolópohár a rendezvény belépőpontjain, az információs faházakban lesz kapható. A rendezvény területére a belépés, és minden egyéb program továbbra is ingyenes!