2008

Ebben az évben Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 18/1991. Ök. számú rendelet IV. fejezet 11.§-ában foglaltak alapján, a városban és érdekében hosszú időszak alatt kimagasló társadalmi, gazdasági, közösségi, kulturális, és egyéb közhasznú tevékenysége, illetve az egész életpályája során a város hírnevét öregbítő és történelmileg is maradandót alkotó munkája elismeréseként Czibor Évát részesítette a Monorért Emlékplakett és Oklevél kitüntetésben.

Czibor Éva 1992. óta, azaz 15 éve a Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola dolgozója, aki a szakközépiskolások képzőművészeti oktatásán és magas szintű érettségiztetésén túl nagy figyelmet fordít a szakképzésben tanuló diákok speciális képzésére is.

Elsősorban a szobafestő- mázoló-tapétázó szakmákra készülő diákok fejlődését kíséri figyelemmel, és tanítja a gipszstukkó készítés mesterfogásaira.

Szabadidejében számos köztéri szobrot és szökőkút kompozíciót készített. Iskolája számára is alkotott míves ivókutat és szobrot. Ugyancsak az Ő műve díszíti a Balla Károly Általános Iskola díszudvarát Csévharaszton, valamint Üllőn a Sportcsarnok előtti teret.

Monor Főterén a Millenniumi Díszkút-ja, valamint a Református Nagytemplom mellett lévő 1956-os emlékműve hirdeti munkásságát. Szobrai, emlékművei büszkévé teszik városunk lakóit. Emberi magatartása, szerénysége követendő mindenki számára.