Megyeri István

Megyeri István

Monor Város Díszpolgárának választotta a képviselő-testület Megyeri Istvánt, a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóját.

Megyeri István 1973 óta, a mai napig kitartó munkájával öregbíti a gimnázium hírnevét, 1988-tól mint igazgatóhelyettes, 1993-tól pedig mint a tanintézmény igazgatója mindmáig. A tanári munkán túl érdeklődése középpontjában a pedagógiai, műszaki, didaktikai, oktatásirányítási fejlesztés áll, amelyet mind a mai napig szívesen végez önzetlenül, így segíti városunk oktatási feladatainak szervezését is.

Főbb fejlesztési munkái között található a hatékony iskolai működési és irányító rendszereknek a számítógépes alkalmazása, a tudásszint mérések, a tanulmányi értékelő rendszerek, az intézményi bérrendszerek, a feladatfinanszírozási rendszerek kidolgozása. Munkáit szakfolyóiratokban, és országos fórumokon mutatták be, és kiemelkedő díjakkal is értékelték azokat.

Fontosnak tartja még mindig a folyamatos ön- és továbbképzést. Munkássága alatt több elismerésben és kitüntetésben is részesült, legutóbb a Pest Megye Szolgálatáért Díjat kapta meg.

Szakmai tevékenysége elismeréseként, amellyel hozzájárult a város és a gimnázium hírnevének emeléséhez kapta meg a Díszpolgári címet 2011. 03. 15-én.