Meseíró pályázat

Meseíró pályázat

A Monori Városi Könyvtár "Meseíró pályázatot" hirdet, olyan általános- és középiskolások számára, akik valamelyik monori oktatási intézményben tanulnak.
Zajlik a közvilágítás korszerűsítése, a hibák javítása

Zajlik a közvilágítás korszerűsítése, a hibák javítása

Jelenleg zajlik a közvilágítás korszerűsítése, mely a lámpák LED-esítésével, a közvilágítási hálózat 0-24 órás átalakításával és intelligens szabályozó rendszer bevezetésével történik. A 0-24 órás átalakítás ugyanakkor előhozza a kábel és transzformátor hálózat rejtett hibáit, ami okozhatja adott szakaszokon a közvilágítási rendszer kimaradását. A hibákat folyamatosan, azonnal átadjuk az üzemeltető MVM DÉMÁSZ és a kivitelező MVM Optimum számára, egyúttal sürgetjük a hibaelhárítást.
Értesítés áramszünetről

Értesítés áramszünetről

A város több pontján is munkálatokat végeznek az áramszolgáltató munkatársai emiatt 2021.09.22. 7:30-15:30 között szünetel az áramszolgáltatás a felsorolt utcákban, a lent megadott időpontokban. Az érintett utcaszakaszokon a villamos hálózaton előre tervezett fejlesztéseket végez a szolgáltató, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.
Okos Város Okos Iskola

Okos Város Okos Iskola

A Monor okos város okos iskola rendszereinek második eleme az új gyermekétkeztetési rendszer. Monor esetében a Kréta egy újabb funkcióval bővül, a szülői rendszerben lemondhatóvá, illetve aktiválhatóvá válik az étkezés.
Megújul a 3111 j. út 6 km-es Monori, valamint Péteri szakasza

Megújul a 3111 j. út 6 km-es Monori, valamint Péteri szakasza

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kiemelt Társadalmi Útfelújítási Program részeként hazai forrásból  megújul a Magyar Közút NZrt. beruházásában a 3111 j. Ecser-Monor összekötő út a 11+000 - 17+067 km szelvények közötti szakasza. A felújítás érinti Péteri teljes átkelési, továbbá a Péteri és Monor közötti külterületi szakaszt, egészen Monor belterületi központjáig (az Ady Endre u. - Kossuth L. u. kereszteződésében lévő körforgalomig). A munka 2021. augusztus 31-én indul, a felújítás befejezésének várható időpontja 2021. november 30.
30 ÉVES A MONORI POLGÁRŐRMOZGALOM

30 ÉVES A MONORI POLGÁRŐRMOZGALOM

A tavalyi évben Monor Polgárőr város címet kapott. Az előző években több polgárőr is komoly kitüntetésekben részesült az országos, a Pest megyei szövetségtől és Monor várostól egyaránt. Többen megkapták az Év polgárőre kitüntető címet. Többek között életmentésért, eltűnt személy keresésében nyújtott segítségért.
MONOR VÁROSKÁRTYA

MONOR VÁROSKÁRTYA

Az okos város projekt megvalósítása célegyenesbe került, így augusztus-szeptemberben nagyon sok újdonsággal találkozhatunk, mind a közterületeken, mind a települési szolgáltatások között. Az egyik ilyen rendszer a 2021. szeptember 1-től induló városkártyamegoldás lesz, mely három területen nyújt előnyöket a monori lakosok, illetve a városunkat meglátogató turisták számára.
Vízfelhasználással és a víziközmű-szolgáltatókkal kapcsolatos szemléletformáló kérdőív

Vízfelhasználással és a víziközmű-szolgáltatókkal kapcsolatos szemléletformáló kérdőív

Kérjük, engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a Klímabarát Települések Szövetsége és a Magyar Víziközmű Szövetség által - a KEHOP-2.1.7-19-2019-00023. azonosítószámú és „A klímaváltozás hatásai és a víziközmű-szolgáltatás jövőjére: országos szemléletformálási akció” elnevezésű pályázat keretében – készült, a vízfelhasználással és a víziközmű-szolgáltatókkal kapcsolatos szemléletformáló kérdőíveket.
Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.
Megkezdődött az új bölcsőde építése

Megkezdődött az új bölcsőde építése

A kivitelezői szerződés megkötését követően elkezdődött az új bölcsőde építése városunkban, melyre 400 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztérium pályázatán. A hat csoportos, 80 férőhelyes bölcsőde a Virág utcai bölcsőde tagintézményeként működik majd.

Gemini Televízió - 2021. 09. 11. - 36. hét

A 36. heti adás tartalma: 1. Többszemközt Darázsi Kálmánnal 2. A Doktor 3. Vendég: Hanzelik Andrea ügyvezető 4. Augusztus 20-i ünnepség Monoron - 2. rész 5. XIX. Gombai Nyárbúcsúztató - 1. rész

Gemini Televízió - 2021. 09. 04. - 35. hét

A 35. heti adás tartalma: 1. XIV. Ősborókás Falunap - 3. része 2. A Doktor - a köszvényről 3. Augusztus 20-i ünnepség Bényén 4. Református istentisztelet - 2021. augusztus 29.