Monor város hírei

Faültetések városszerte

Faültetések városszerte

2019. november 11.

November második hétvégéjén több helyen is faültetésekre került sor Monoron. Közel száz lelkes résztvevő ragadott szerszámot a nemes ügy érdekében, a munkálatokból önkéntesek, városi cégek alkalmazottai és a képviselő-testület tagjai is kivették a részüket.

Legyen monori az év kertje

Legyen monori az év kertje

2019. július 29.

A BBC Kertvilág Magazin az idei évben is meghirdette "Az év kertje" játékot, melyen a díszkert kategóriában monori jelölt is részt vesz.

Maradjon Monoron az adó 1%-a!

Maradjon Monoron az adó 1%-a!

2018. április 12.

A Vigadó Kulturális és Civil Központ idén újra összegyűjti és aktualizálja azoknak a monori civil szervezeteknek, alapítványoknak a listáját, akik jogosultak a személyi jövedelemadó 1%-nak az elfogadására.

Uniós oltalmat kaptak a monori borok

Uniós oltalmat kaptak a monori borok

2018. február 20.

Az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) hagyott jóvá a monori régióban termelt borok számára! Monor, vagy Monori név alatt termelt borokat ezentúl kizárólag a monori borrégióhoz tartozó területeken termelt szőlőből állíthatnak elő.

Megszépült a Monori Járásbíróság homlokzata

Megszépült a Monori Járásbíróság homlokzata

2017. november 30.

Elbontották a Monori Járásbíróság elől az állványzatot. Ezzel befejeződtek a bíróság homlokzatfelújítási és tetőjavítási munkálatai.

Az Igazságügyi Palota épületét, amiben a bíróság helyet kapott, 1908. július 7-én, Tóásó Pál műépítész tervei alapján, ünnepélyes keretek között adták át a dolgózóknak és a nagyközönségnek. Az akkori lapok Tímár János ceglédi építőmestert is méltatták: "az egész országban nincs ilyen csinos külsejű és szép belső berendezésű járásbíróság."

Városi szemétgyűjtést szervezünk április 6-án!

Városi szemétgyűjtést szervezünk április 6-án!

2017. március 22.

Az elmúlt években Monor is rendszeresen vett részt az országos szemétszedő akcióban, melynek köszönhetően évről-évre több köbméter szeméttől tisztítottuk meg közösen a város területét. Idén április 6-án újra közös hulladékgyűjtésre hívjuk a lelkes önkénteseket.

Baki Lajos bácsi, az utolsó monori királyi honvéd

Baki Lajos bácsi, az utolsó monori királyi honvéd

2017. február 23.

A Vitézi Rend monori tagjai látogattak a 98 éves Baki Lajos bácsihoz. Feltehetőleg ő az egyetlen, még élő monori, aki szolgált a II. világháborúban. A látogatásról és az 1919-ben született egykori honvéd életútjáról a Vitézi Rend honlapja számol be részletesen.

Hónap képe - június

Hónap képe - június

2016. június 15.

Vegyen részt Ön is szavazatával a megújult városi honlap szerkesztésében! A beküldött képek közül június hónapban is közönségszavazással dől el, hogy kié lesz a hónap képe!

A hónap képe

A hónap képe

2016. május 3.

A hónap képe: Kivirágoztatva, készítette Győri Andor

Az Ön fotója is lehet a Hónap képe! Ehhez nem kell mást tennie, csak elküldenie kedvenc Monoron vagy Monorról készült fotóját. A nevezett képek közül májusban is közönségszavazással dől el, hogy kinek a képe szerepeljen városunk honlapján! Részletes kiírás az alábbi linkre kattintva: hónap képe pályázat.

Legyen Monor is Kerékpárosbarát Település!

Legyen Monor is Kerékpárosbarát Település!

2016. március 29.

Városunk vezetése már eddig is sokat tett a kerékpárosokért, megannyi kerékpárút épült, ahol biztonságossá vált a közlekedés, ezért úgy döntöttek, hogy idén beneveznek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatra.

Monori Büszkeségfal
Újabbak
Önkormányzat
Önkormányzat
Önkormányzat
Ügyintézés

ide írom  a bevezetőt

Régebbiek