Monoron is változik a lomtalanítás lebonyolítása

2017. április 20., csütörtök, 10:32

Az idei évben már új rendszerben végzi el a lomtalanítást a hulladék elszállításáért felelős szolgáltató. A szemetet a Kövál Zrt. már mint alvállakozó szállítja el Monoron, a hulladékszállítást és a lomtalanítást is az Ökovíz Nonprofit Kft. szervezi. A szolgáltató az idei évtől már más településen bevált módon, házhoz menően, a lakosság igényeihez igazodva, évente kétsezr szállítja el a háztartásban feleslegessé vált tárgyakat, eszközöket.

A városunkban most beveztésre kerülő módszernek köszönhetően a lomok nem egyszerre kerülnek az egész városban a közterületre. Ez nagy mértékben segít megtartani a város tisztaságát. Szintén ezt a célt szolgálja, hogy a kisebb tárgyak esetén kötelezővé tette a szolgáltató a zsákos, köteges kihelyezést.

A kép illusztráció!

A szerződéssel rendelkező ügyfelek telefonon (06-53/500-152) vagy e-mailben (ugyfelszolgalat@okoviz.hu) jelezhetik egy héttel a tervezett időpont előtt lomtalanítási szándékukat a szolgáltató felé. Természetesen továbbra sem kerül elszállításra veszélyes hulladék (festék, olaj, gumi, állati ürülék, gyógyszerek, vegyszerek, stb.), építési törmelék, ipari és mezőgazdasági tevékenység hulladéka. A szolgáltató hivatalos tájékoztatója ide kattintva olvaható: LOMTALANÍTÁS 2017.

Reméljük, hogy az új, lakossági igényekhez igazodó rendszer jól vizsgázik Monoron is!