A Start-számlára történő önkormányzati kiegészítésről

2016. április 5., kedd, 15:53

Monor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2006. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

A Start-számlára történő önkormányzati kiegészítésről

Monor Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény 6. §. (1) bekezdés b.) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

1. §

E rendelet feltételeinek megfelelően Monor Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény) szerinti Start-számlára egyszeri kiegészítő befizetést teljesít.

2. §

E rendeletben a Törvény 2. §-a szerinti fogalom meghatározások az irányadók.

3. §

Kiegészítő befizetésre jogosult az a Start-számlával rendelkező gyermek, aki Monor Város területén rendelkezik lakóhellyel és ő, illetve szülője életvitelszerűen Monoron él.

4. §

(1) A kiegészítő befizetést a szülő – függetlenül a gyermek Start-számlájának megnyitási idejétől – a gyermek születésétől számított egy éven belül igényelheti az Önkormányzattól. A határidő jogvesztő.

(2) A kérelemhez mellékelni kell a szülőnek a Start-számla megnyitására a számlavezetővel megkötött megállapodását vagy a számlavezető által a Start-számla vezetéséről kiadott olyan igazolást, amely tartalmazza a Start-számla vezetésének tényét, a gyermek és a szülő nevét.

(3) A kiegészítő befizetésre való jogosultságot a Polgármester határozattal állapítja meg.

(4) A kiegészítő befizetésnek a gyermek Start-számlájára történő teljesítéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik.

5. §1

A kiegészítő befizetés összege: 20.000.- Ft

6. §

(1) E rendelet 2006. november 1-én lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépése előtt megnyitott Start-számlával rendelkező gyermek vonatkozásában 2007. október 31-ig lehet a kiegészítő befizetést igényelni.

 

 

 

2006. június 8.

 

 

 

Pogácsás Tibor s.k.

polgármester

Sándorné Urbán Hajnalka s.k.

jegyző

 

 

Egységes szerkezetbe foglalta:

 

dr. Urbán Hajnalka

jegyző

 

Monor, 2024. március 29.

 

1Az 5. § a Monor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (III. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.