Köszöntő

Kedves Monoriak, Tisztelt Városunk Iránt Érdeklődők!

Köszöntjük Önöket Monor város megújult honlapján! Reméljük, az Önök tetszését is elnyeri az új forma, mely városunk folyamatos fejlődésének, megújulásának egyik jelképe is lehetne.

Az elmúlt időszakban megfogalmazott céljaink szerint Monoron olyan várost építünk, ahol…

…a lakosok valódi közösségé formálódnak, lokálpatrióták és aktív közösségi életet élnek. A civil közösségek ápolják, őrzik a városi örökséget, aktívan részt vesznek a város kulturális identitásának megerősítésében. A folyamatosan fejlődő kulturális- és sportélet erősíti a közösségi érzést.

…a monoriak büszkék megújuló városukra, a Strázsa-hegyre és a Pincefalura, a sok parkra és a várost körülvevő szép, nyugodt, egészséges természeti környezetre. A helyiek vendégvárók és vendégszeretők, kedvesek, segítőkészek és a szolgáltatókkal együtt felkészültek a városunk iránt érdeklődők fogadására.

…fiatalodik és a javuló színvonalú egészségügyi ellátásnak köszönhetően egészséges a lakosság.

…ahol bölcsődénkben, óvodáinkban és iskoláinkban térségszerte híresen magas színvonalú oktató-nevelő munka zajlik. A szakképzésből kikerülő fiatalok könnyen találnak itthon munkát, a gimnáziumunkban végzettek előtt pedig nyitva állnak a legjobb felsőoktatási intézmények is.

…az aktív életvitelt szolgálják a magas minőségű, széles kínálattal rendelkező sport- és szabadidős szolgáltatások.

…a szépülő természeti és a megújuló épített környezetet mindenki magáénak érzi és együtt vigyázunk rá. A szerethető, emberléptékű városi közterületeket, a gondozott parkokat és játszótereket olyan közös értéknek tekintik, mely minden monori lakos számára fontos. A belváros és annak központi tere a pezsgő városi élet színtere, központi találkozási pontja, közösségi tere.

…jó a közbiztonság, a kiterjedt városi térfigyelő-kamerahálózatnak és a rendőrséggel, polgárőrséggel közös erőfeszítéseknek is köszönhetően kevés a bűncselekmény.

…erősödik, versenyképessé válik a helyi gazdaság és vállalkozások. Az ingázás mellett egyre több helyben dolgozni szándékozó ember számára is biztosított a jövedelemszerzés. A meglévő és újonnan kialakításra kerülő vállalakozói övezetek rendezettek, jól kiépítettek. A bor-, illetve a lovas-, öko- és az egészségturizmus, rekreációs szabadidő ágazat mellett a 4-es elkerülő út megépítése nyomán a nem zavaró hatású új gazdasági ágazatok, termelő ipari üzemek is megjelennek.

…városunk a gyermekes családok, fiatalok számára is egyre vonzóbb lesz! A város népességmegtartó ereje nő.

…ahol senkit nem hagyunk „az út szélén”. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülteken városunk szociális intézményei és civil segítő szervezeteink gondoskodnak.

…ahol odafigyelünk a dolgos, aktív életévek után megpihenő nyugdíjasainkra és idősbarát intézkedésekkel könnyítjük meg életüket.

…ahol a fentiekből is következően néhány éven belül az országos átlagnál jobb a lakosság egészségi állapota és magasabb a várható élettartam!

...ahol mindenki büszkén vallja majd, hogy Monor - jó itt élni!

Mi, az önkormányzattal azon leszünk, hogy így legyen!

Tisztelettel:


Zsombok László
Monor Város polgármestere