Önkéntes szemétszedési akció

2020. május 14., csütörtök, 09:45

Múlt héten lakossági kezdeményezésre, egy több mint 10 m3-es, illegálisan lerakott hulladékhalmot számoltak fel lelkes önkéntesek - mely munkából a város vezetői is kivették részüket.

A sikeren felbuzdulva újabb akció indul, melynek célja ezúttal a Bajcsy-Zsilinszky utca külterületi szakaszának megtisztítása. A felnőtt segítőket május 17-én, vasárnap 9 órára várják a Bacchus térre. A kezdeményezésről további információt a Monori Városszépítők csoportban kaphatnak, IDE kattinva.

A közelmúltban az önkormányzati vezetők és a hatóságok képviselői is tárgyaltak, hogy minél hatékonyabban lehessen megelőző intézkedéseket tenni az illegális hulladéklerakók ellen. Darázsi Kálmán polgármester a Gemini Televízió stúdiójában elmondta, hogy a leginkább érintett területeken - a hatályos jogszabályok figyelembevételével -, vizsgálják a kamerák kihelyezésének lehetőségét. Ugyanakkor kiemelte annak fontosságát, hogy konténeres szállítást, házhoz menő lomtalanítást csak megbízható vállalkozástól rendeljenek meg az érdeklődők!