Helyi Érték szavazás

2020. március 20., péntek, 10:18

A Mol Alapítvány által szervezett Helyi Érték Program támogatására azok a civil szervezetek pályázhatnak, amelyek a helyi közösségeket erősítik és  egy településen vagy egy városrészben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik.

Szavazzunk közösen ebben a programban, hogy madárbarát oviprogram része lehessen a monori Napsugár Óvoda! A "MonoriGO - Szárnyat bont a jövő" címmel beadott pályázatra szavazni az alábbi linket megnyitva, a SZAVAZOK gomb megnyomásával lehetséges: MonoriGO - Szárnyat bont a jövő

A pályázatot benyújtó alapítvány, több más helyi civil szervezettel és oktatási intézménnyel összefogva fontosnak tartja, hogy már kisgyermekkorban megkezdett szemléletformáló programmal segítsék elő a madarak védelmét és ezáltal életterük növelését. A madarak élettere drasztikusan csökkent Monoron és Monorierdőn, ezzel párhuzamosan megnövekedett a kémiai rovarirtó szerek használata. A rovatirtást a madarak természetesen módon végzik el. A Magyar Madártani Egyesület szakmai támogatásával idén a hároméves madárbarát oviprogram első négyhónapos szakaszát szeretnék elindítani a Monori Napsugár és Monorierdői Csicsergő Óvodában. Ebben min. 240 óvodás foglalkozásokon vehet részt, míg szüleik és a helybeli lakosok közösségépítő barkács-délutánokon ismerik meg a madár- és rovarbarát környezet kialakításának lehetőségeit. Közösen madárodúkat és rovarhoteleket készítenek a helyi közösség számára. A madarak, rovarok életterét további 16 – gyerekek által festett - madárodúval és kb. 40 db cserje elültetésével is szeretnék bővíteni.