Drogprevenció Monoron

2019. június 17., hétfő, 08:09

A Monori Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából, az ahhoz kapcsolódó drogprevenciós programsorozat részeként a monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium diákjainak, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársával, Szalóki Leventével közösen prevenciós előadás-sorozatot tartott.

Az iskolai foglalkozások kiemelt célja volt valamennyi olyan információknak az átadása, alternatívák megmutatása, amelyek megerősítik a fiatalt, hogy az egyetlen lehetséges válasz a szerhasználatra a NEM.

Elekes Emőke Dalma rendőr törzsőrmester a drogok kipróbálásának leggyakoribb okait, a „drogkarrier” folyamatát és a kábítószerek büntetőjogi szabályozását ismertette, amelynek során a hangsúlyt az egyén felelősségére, a döntések meghatározó szerepére helyezte.

Szalóki Levente, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közösségi Szenvedélybeteg Ellátás munkatársa konkrét példákon keresztül szembesítette a diákokat azzal, hogy a sokszor ártalmatlannak tűnő pohár ital elfogadása és fogyasztása milyen következményekkel járhatnak, milyen út vezet az alkoholizmushoz.

A Monori Rendőrkapitányság a kamaszokat érintő jellemző problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére

Forrás és fotók: police.hu