A Nemzeti Közművek Monoron 2019.02.06-án tapasztalt áramszolgáltatás üzemzavarral kapcsolatos tájékoztatása

2019. február 12., kedd, 14:05

Február 6-án az ún. Monor 120/20 kV alállomásban mérőváltó sérülés miatt üzemzavar lépett fel, melynek következtében Monoron és a környező településeken több mint 20 ezer ügyfelünknél volt zavartatás a szolgáltatásban. Szakembereink azonnal intézkedtek, hogy minél előbb biztosítani tudják a szolgáltatást, így más irányú betáplálással, azaz az érintett hálózati szakasz másik alállomással történő összekapcsolásával 40 percen belül minden érintett fogyasztónknál újra biztosított volt áramellátás.

A délelőtti órákban azonban a tartalék ellátást biztosító hálózaton is üzemzavar alakult ki, mivel az autópálya építők leszakítottak azt a középfeszültségű hálózatot, amelyről a reggeli üzemzavarban érintett ügyfeleink ellátása biztosított volt. Ez az üzemzavar azonban már jóval kisebb ügyfélkört érintett, és kollégáink ezt a hibát is gyorsan helyreállították.

A sérült berendezés cseréjét, illetve a végleges hibajavítást 21:30 órakor fejezték be szakembereink, de ezek a munkálatok zavartatást már nem okoztak ügyfeleink ellátásában.

 

Az üzemzavarban érintett ügyfeleink türelmét ezúton is köszönjük.