Májustól indul a zöldhulladék szállítás

2018. május 2., szerda, 13:33

A szolgáltató ettől a hónaptól szállítja el a monori ingatlanoktól a zöldhulladékot, körzettől függően május 14-18. között kerül sor az első gyűjtésre. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint ingyenesen alkalmanként 2 darab zsákot biztosítanak az elszállításkor.

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű zsákban viszik el, ez mellé ágnyesedéket maximum 70 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben) tudnak kihelyezni. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg 2 db cserezsákot (zöld színű, emblémás) biztosítanak.

Akinek további zsákokra van szükségük, azok a Kövál Nonprofit Zrt. telephelyén, ügyfélfogadási időben érdeklődhetnek, a további zöld zsákok ára 338 Ft+ÁFA darabonként. Ehhez szükségük lesz személyes okmányaikra, mert helyben fizetés helyett átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében vehetik át a zsákokat. Erre azért van szükség, mert a szolgáltatás ellenértéke utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra. Szállítási alkalmanként, ingatlanonként 2 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű megvásárolt zsák helyezhető ki.

A tájékoztató teljes terjedelemben olvasható a most megjelenő Strázsa újságban, keressék a napokban a postaládákban!