A helyi sportéletben ezen a hétvégén kezdődik a tavasz

2018. március 7., szerda, 15:03

Fontos hétvége vár Monor két legnépszerűbb sportágának képviselőire és szurkolóira. A helyi kosárlabda rajongókat az új helyszín, a Városi Sportcsarnokba való költözés foglalkoztatja; míg a labdarúgás kedvelői a bajnoki címre törő csapat tavaszi első hazai mérkőzésére készülnek.    

Pénteken este játszanak első alkalommal a Monori Városi Sportcsarnokban az NBII-ben szereplő férfi kosarasok. A szakosztály vezetője, Mészáros Győző így értékelte eddigi teljesítményüket: - A csapat idei szereplése az elvárásoknak megfelelő, hazai mérlegünk a bajnokság legjobb csapataihoz mérhető. Szakosztályunk életében komoly előrelépés a most elkészült létesítmény, szurkolókat vonzó körülmények között játszhatunk itt a jövőben.

Kék-fehér csapatunk pénteki ellenfele nem szerepel jól idén, így minden adott a kiváló hazai kezdéshez. A szervezők ingyenes belépéssel, meglepetés ajándékkal és félidei vetélkedővel várják az érdeklődőket március 9-én 19 órától!

Másnap szintén hazai pályán folytatja a bajnoki címért zajló versengést az NBIII Keleti csoportot veretlenül vezető Monori SE. dr. Selei András sportigazgató az egyesület honlapján így fogalmazott: - A cél egyértelműen a bajnoki cím! Ennyivel tartozunk Gábor Attila emlékének – utalt az egyesület tragikus hirtelenséggel tavaly elhunyt elnökére. Horváth Dávid vezetőedző képes rá, hogy tűzben tartsa a csapatot, a felkészültségét már nem kell bemutatnom.

A csapat a tavaszi szezont is győzelemmel kezdte – így már 18 forduló óta tart veretlenségük. Játékra szinte alkalmatlan, fagyott talajú pályán két gólos győzelmet sikerült aratni. Az első hazai mérkőzésre március 10-én, szombaton kerül sor, 14:30-tól a Termálfürdő Tiszaújváros csapatát fogadják.

Fontos időszak vár tehát városunk két legnépszerűbb csapatára, szurkoljunk nekik a monori sikerekért! HAJRÁ MONOR!