Újabb monori bor kapott országosan elismert, kitüntető címet

2017. június 26., hétfő, 10:34

Az Országos Borszakértő Bizottság idén is megrendezte az Országkóstolót, melynek keretében 1400 mintát kóstoltak és bíráltak a szakértők. Ezekből választották ki a legjobb fehérborokat, melyek között a Megyeri-Hanti Pince 2016-os évjáratú cserszegi fűszeres bora is Borkiválóságnak minősült.

A Nemzeti Borkiválóság Program alapvető célja a magyar borok népszerűsítése és az értékesítési lehetőségek javítása. A 2013 óta futó program részeként idén is megjelenik majd a Borkiválóságok Könyve, benne a Monoron készített Mondandó névre keresztelt nedűvel.

A Megyeri-Hanti Pince immár második éve halmozza a címeket és viszi városunk jó hírét országszerte, sőt Európába is. A legnagyobb elismerés a tavalyi Bordeaux-i Challenge du Vin nemzetközi borversenyről érkezett: a cserszegi fűszeres 2015-ös évjárata aranyérmet szerzett! Tavaly ez a tétel, idén pedig a Csevej - kékfrankos rozé boruk nyerte el a Monor Város Bora címet.

Hanti Tamás vette át a Monor Város Bora díjat a Borvidékek Hétvégéjén

Ezúton is gratulálunk és bízunk a hasonlóan jó folytatásban! Az ilyen elismeréseknek köszönhetően egyre többen érdeklődnek majd városunk, az ezer pince városa iránt.