Megszépült a Kossuth Lajos Óvoda környezete

2017. június 14., szerda, 10:22

Tereprendezéssel tették szebbé a monori Kossuth Lajos Óvoda környezetét május 19-én a Budapest Bank helyi fiókjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 22 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forint támogatással is hozzájárul a munkálatokhoz, valamint kültéri játékok beszerzéséhez.

A Budapest Bank monori fiókjának munkatársai

„Fiókunk évek óta lelkes résztvevője a Törődés Napja programnak, ezért egy-egy helyszínen már több alkalommal is lehetőségünk volt segíteni. Idén a Kossuth Lajos Óvoda udvarának szebbé tételében segédkeztünk, a támogatásunkból vásárolt kültéri játékok területét készítettük elő. Bízunk benne, hogy munkánk eredményeként a gyermekek még sokáig élvezhetik a játékokat és a rendezett környezetet” – mondta Monori Gábor, a Budapest Bank monori fiókvezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.