Május 22-ig lehet pályázni idén a Tiszta udvar, rendes ház elismerésre!

2017. május 16., kedd, 14:53

A tavalyi, nagy érdeklődést kiváltó pályázat után idén is odaítéli a város vezetése az arra érdemes monori portáknak a Tiszta udvar, rendes ház címet.

- Azt tapasztaljuk Monoron, hogy a rendezett kertek porták látványa jó hatással van az emberekre. Lehet, hogy mi sem valljuk be maguknak, de titkon minden gondos kerttulajdonos azt reméli, hogy a következő zsűrizés alkalmával talán ő kertjét választják a legtisztábbnak, legszebbnek. Most ismét itt a lehetőség részt venni ebben az önkéntes városszépítő kezdeményezésben – mondta el Zsombok László polgármester, a pályázat kezdeményezője.

A tavalyi díjazottak

Postán május 20-ig, személyesen május 22-ig lehetséges leadni azt az egyszerű jelentkezési lapot és néhány fényképet, mellyel részt lehet venni a pályázaton. A kiírás szerint várják családi ház, társasház, telephely, valamint utca és utcaszakasz kategóriákban a jelentkezéseket. Családi ház kategóriában évente többen is, a további kategóriákban egy-egy tulajdonos kaphatja meg az emléktáblát és a hozzá tartozó oklevelet. Az utcák, illetve utcaszakaszok vándorkupát kapnak elismerésül.

A parkosított udvarok mellett a rendben tartott kiskertekkel is érdemes nevezni

A kitüntetés célja a környezet érdekében vállalt egyéni felelősség erősítése és a helyi közösség formálása a rendezett kertek és önként vállalt város- és környezetszépítés által. A tavalyi díjazottak kertjeiről készült képek városunk facebook oldalán is megtekinthetőek: Tiszta udvar, rendes ház 2016. Reméljük, hogy minél több monori érdeklődik majd a pályázat iránt és saját környezetének szépítésével a városkép szebbé tételéhez is hozzájárul! További részletek és a letölthető adatlap az alábbi linkre kattintva elérhető: Tiszta udvar, rendes ház!