Újjáéled a régi hagyomány

2016. február 12., péntek, 10:47

Tiszta udvar, rendes ház – talán még a fiatalabbak emlékeznek azokra a táblákra, melyek a gondosan, rendben tartott családi házak falán függtek, sőt, némely ház falán még ma is látható a tábla Monoron. Kitüntetésnek érezte, akit megtiszteltek vele, s olyan komolyan vették a címet, hogy méltatlanság esetén el is vették azt az ingatlantulajdonostól.

Ezt a szép és hasznos hagyományt szeretné most – megújított formában – újjáéleszteni a monori városvezetés. A tavaly megkezdett szervezéskor Zsombok László polgármester hangsúlyozta, hogy a kitüntetés célja a környezet érdekében vállalt egyéni felelősség erősítése és a közösségformálás. A tapasztalatok szerint a rendezett porták látványa olyannyira jó hatással van az emberekre, hogy egyre többen ragadnak kerti szerszámot, hiszen, még ha nem is vallják be, titkon minden gondos kerttulajdonos azt reméli, hogy a következő zsűrizés alkalmával talán már nem a szomszéd fűje lesz a zöldebb, hanem az ő kertjét választják a legtisztábbnak, legszebbnek, legrendesebbnek.

Akkor a képviselő-testület úgy döntött, hogy önálló díjjal ismeri el a helyi környezet szépítése érdekében tett lakossági erőfeszítéseket. A programban való felhívás és a pályázat részletei a hónap végén várható.